Blogit edustavat kirjoittajansa näkemyksiä eivätkä näin ollen kuvaa yhdistyksen virallista kantaa.

Sinustako seuraava puheenjohtaja?

Hei Proviisoriyhdistyksen jäsen! Proviisorit ovat vastuunkantajia, neuvottelijoita ja ongelmanratkaisijoita. Lääke-, lääkitys- ja potilasturvallisuus ohjaavat yhteisiä tavoitteitamme, ja kollegiaalisuutemme on vahvaa työskentelysektoriin katsomatta. Kun yhteiset peruspilarimme ovat näin vahvat, on puheenjohtajana toimiminen erityisen palkitsevaa.

Proviisoriyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana on toiminut monenkirjava joukko erilaisia proviisoreja. Puheenjohtaja valitaan vuosittain syyskokouksessa, ja nyt kahden kauden jälkeen on aika valita uusi henkilö nuijan varteen. Olisitko sinä seuraava yhdistyksemme puheenjohtaja? Syyskokous pidetään 23.11.2022.

Jokainen puheenjohtaja tuo pöytään omat vahvuutensa. Puheenjohtajalta ei edellytetä poikkeuksellista meriittiä tai vahvaa visiota lääkepolitiikasta. Tärkeämpiä ovat pehmeät taidot kuten kuuntelu, uteliaisuus ja järjestelmällisyys. Yhdistyksen palkattu henkilökunta sekä tietenkin hallitus ovat vahvasti puheenjohtajan tukena. Yhdistyksen toiminnanjohtaja on puheenjohtajan aisapari, eikä puheenjohtaja jää yksin tehtäviensä kanssa. Tehtävät on mitoitettu niin, että ne on mahdollista hoitaa kokopäivätyö, opinnot, harrastukset ja muu vapaa-aika huomioiden. Hallitukseen kuuluu aina myös kaksi varapuheenjohtajaa, joiden kanssa vastuita jaetaan, ja tehtäviä voi hoitaa etänä mistä päin Suomea vain. Yhdistyksen jäsenyys ja tapahtumat ovat puheenjohtajalle maksuttomia.

Puheenjohtajuus on ennen kaikkea mahdollisuus päästä perehtymään alamme ajankohtaisimpiin ja mielenkiintoisimpiin aiheisiin. Ammatilliset verkostoni ovat laajentuneet merkittävästi ja puheenjohtajana olen päässyt tilaisuuksiin, joihin en muuten olisi päässyt. Työskentely muiden innostavien proviisorien kanssa on tuonut moniin tuttuihinkin kysymyksiin uusia näkökulmia. Puheenjohtajuus on lisäksi opettanut minulle paljon päätöksenteosta, johtamisesta ja taloudenhallinnasta, eli juuri niistä osa-alueista, joihin monet proviisorit kaipaavat vahvistusta. Olipa työhistoriasi ja -sektorisi mikä tahansa, olen varma, että puheenjohtajuus antaa täysin uudenlaisia mahdollisuuksia kehittyä.

Yksi tärkeimmistä puheenjohtajan tehtävistä on luonnollisesti hallituksen kokousten johtaminen, mutta kokoustaminen itsessään on helppoa. Puheenjohtaja toimii perinteisesti myös strategiatyöryhmän puheenjohtajana sekä talousvaliokunnan jäsenenä. Puheenjohtaja on lisäksi hallituksen jäsen ProviisoriViesti Oy:ssä, joka on Proviisori-lehden julkaisemisesta vastaava viestintäyhtiö. Käytettävä työaika vaihtelee: kiireisintä on heti vuoden alussa ja hiljaisinta heinäkuussa, jolloin hallitus pitää kesätaukoa. Arvioisin, että puheenjohtajan on hyvä varata 4–5 tuntia kuukaudessa yhdistyksen asioille, joista noin 2,5 tuntia menee hallituksen kokoukseen.

Annan mielelläni lisätietoja puheenjohtajan tehtävistä, ja olen uuden puheenjohtajan apuna läpi vuoden. Asetu siis ehdolle tulevassa syyskokouksessa! Ohjeet löytyvät kokouskutsusta.

Syysterveisin

Antti Raimas, hallituksen puheenjohtaja

 

Käyttäjän Ylläpito kuva
-
Ylläpito