Blogit edustavat kirjoittajansa näkemyksiä eivätkä näin ollen kuvaa yhdistyksen virallista kantaa.

Hallituksen kokousblogi: joulukuu 2020

Vuoden viimeiset viikot alkavat olla niitä hetkiä, kun hallitus ja työryhmät saavat taputtaa itseään olalle kuluneesta vuodesta ja kääntää katseet tulevaan vuoteen. Toimiston hallinnollinen toiminta tähän aikaan vuodesta sisältää niin toimiston loppuvuoden aukioloaikojen tarkennuksia, jäsenmaksu-tilanteen päivittämistä kuin Mediuutisten vuoden 2021 aiheiden valintaa, ja näitä keskusteluja sivuttiin myös vuoden viimeisessä kokouksessa. Koulutusvaliokunta pohtii ensi vuoden koulutustarjontaa ja sen toteutustapoja pandemia-tilanne huomioon ottaen, opiskelijavaliokunta puolestaan pohtii yhteistyömahdollisuuksia Åbo Akademin kanssa Turussa syksyllä 2021 alkavan proviisorikoulutuksen myötä.

Vuoden 2021 hallitus nimettiin marraskuussa järjestetyssä syyskokouksessa. Joulukuun kokous olikin viimeinen nykyhallitukselle sekä nykyiselle puheenjohtajalle. Vanhojen hallituslaisten kokouskäytännöt on hyvä siirtää uusille, jotta toiminta jatkuu aukottomana heti tammikuun kokouksesta lähtien. Tämän johdosta perinteitä kunnioittaen uudet hallituksen jäsenet olivat tervetulleita kuuntelemaan vuoden viimeistä kokousta, joten uusia kasvoja ilmestyi GoogleMeetin linjoille piristämään kokouksen tunnelmaa.

 

Yhteistyösopimusten päivittäminen vuodelle 2021

Proviisoriyhdistyksellä on vuosittain yhteistyötä useiden järjestöjen ja yritysten kanssa. Näitä yhteistyökuviota varten ylläpidämme vuosisopimuksia, jotka määrittelevät yhteistyön raamit tulevalle vuodelle. Loppuvuosi on otollista aikaa yhteistyösopimusten päivittämiselle tulevalle vuodelle ja päivitetyt sopimukset tulevat lopulta hallituksen hyväksyttäviksi kokoukseen. Tällä kertaa hyväksyimme päivitetyt sopimukset opiskelijajärjestöjen Yliopiston Farmasiakunnan ja Fortiksen, sekä Proviisorilehden takana toimivan ProviisoriViesti Oy:n kanssa.

 

Jäsenkyselyn 2020 tulokset

2020 vuoden jäsenkyselyn tulokset valmistuivat, ja ovat olleet tarkemmassa tarkastelussa niin toimiston kuin hallituksen jäsenten puolesta. Hallitus on harmissaan matalasta vastausprosentista, mikä heikentää mahdollisuuksiamme toiminnan kehittämiselle ja jäsenten kuulemiselle. Palaute järjestötyöstä koetaan hyvin tärkeäksi, ja ensi vuoden tavoitteeksi vahvistui korkeampi vastausprosentti.

 

Vuoden viimeiset opiskelijatapahtumat

Yhdistykselle on tärkeää vastaanottaa palautetta järjestetyistä tapahtumista ja palaute käsitellään aina hallituksen kokouksissa. Yhdistyksen opiskelijajäsenten pikkujoulut järjestettiin onnistuneesti yhteistyössä Vermanin kanssa niin Helsingin kuin Kuopion yliopiston farmasianopiskelijoille. Lisäksi perinteinen esimiesvalmennus järjestettiin etänä valmistuville proviisoreille yhteistyössä Oriolan kanssa. Molemmat tapahtumat järjestettiin pääpiirteittäin onnistuneesti ja osallistujia riitti.

 

ProMentee

Kuten jo aiemmin syksyllä, palasimme vielä vuoden viimeisessä kokouksessa Promentee-ohjelman hakijoiden soveltuvuusvaatimuksiin. Yhdistyksen hallitukselle on tärkeää mahdollistaa tasapuolinen kohtelu kaikille ja huomioida mahdolliset kehityskohdat sen toiminnassa, jos epäsuhtaa on. Keskustelun ytimessä pyörivät Proviisoriyhdistysten aktiivien sekä toimiston työntekijöiden jäsenetujen tasapuolisuus sekä mahdollinen esteellisyys. Aihe on haastava ja vaatii paljon pohdintaa niin hallitukselta kuin työryhmältä itseltään ja lopputulokseen ei päästy kokousajan puitteissa, joten asian loppuun käsittely päätettiin jättää vuoden 2021 hallitukselle.

 

Näin on vuoden viimeinen kokous ohi ja uusi hallitus on valmiina ottamaan ohjat. Osalla toimijoista hallitustoiminta jatkuu uusien hallituslaisen kanssa, osalla se taas se päättyy tältä erää.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Sandra Kontola

Käyttäjän Ylläpito kuva
-
Ylläpito