Ajankohtaisseminaari

pe 11.10.2019 klo 8.30 – 16.30 Allergiatalo, Helsinki

Ilmoittautumiset:​

Näytteilleasettaja: Ilmoittaudu mukaan täällä>>

Osallistujailmoittautuminen alkaa ke 22.5. klo 11.00 jäsenten huippuedullisin early bird -hinnoin.

Tapahtumien ja tilausten tietosuojaseloste

Alustava ohjelma

8.30 - 9.15    Ilmoittautuminen, näyttelyyn tutustuminen, aamukahvit

Apteekkien talous ja tulevaisuus 9.15 - 11.35

Katsaus apteekkitalouteen ja apteekkiverkostoon

kehittämissuunnittelija Leena Reinikainen, Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea

Luennolla läpi apteekkitalouden ja -verkoston nykytilannetta sekä peilataan sitä muihin Pohjoismaihin ja niissä tehtyihin muutoksiin.

STM:n katsaus apteekkialaan kohdistuvista linjauksista

puhuja avoin, Sosiaali- ja terveysministeriö

Kommenttipuheenvuorot

Suomen Apteekkariliitto, viestintäproviisori Elina Aaltonen

lääketeollisuus, edustaja avoin

Olo-apteekkiketju, puhuja avoin

Teva Pharmaceutical Industrial-apurahan saajien julkistaminen

11.35 - 12.45    Lounas ja näyttelyyn tutustuminen

Tulevaisuuden johtaminen 12.45 - 14.30

luennoitsija avoin

Alkuiltapäivässä käsitellään “mikrojohtajuudesta valmentavaan esimiestyöhön ja asiantuntijoiden johtamiseen” teeman mukaisesti mm. johtajuuden jakamista, itseohjautuvia asiantuntijatiimejä, nykyajan esimiestyötä sekä myynnin ja motivaation johtamista. Luennon tarkempi sisältö julkaistaan myöhemmin.

Iltapäiväkahvit ja näyttelyyn tutustuminen

Kohti vihreää lääkealaa 15.15 - 16.30

Lääkkeen kehityksen ja käytön ympäristöhaateet

vastuullinen tutkija Tiina Sikanen, Helsingin yliopisto

Ympäristön lääkeainejäämistä aiheutuvat ekologiset riskit ovat lisääntyneet sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti. Erityisesti yhteiskunnalliset muutokset, kuten kaupungistuminen, väestönkasvu ja ikääntyminen, nopeuttavat lääkeainejäämien kertymistä ympäristöön. Helsingin yliopiston Generation Green -hanke tähtää vihreämmän farmasian huomioimiseen koulutuksen uudistamisessa, tutkimuksessa ja päätöksenteossa ja kestävän lääkekehityksen (SUDDEN)-hanke pyrkii ratkaisemaan lääkkeiden valmistukseen, käyttöön ja hävitykseen liittyviä ympäristöuhkia ja kestävän kehityksen haasteita. Projektin tavoitteena on vähentää lääkekehityksen ympäristöriskejä, kuroa umpeen lääkkeiden maailmanlaajuisten tuotantoketjujen lainsäädännölliset ongelmakohdat, edistää jäteveden puhdistuksen kohdentamista lääkeainejäämien poistamiseen ja puhdistamolietteen hyötykäyttöön sekä kehittää kiertotalousmalleja farmaseuttisiin pakkausmateriaaleihin.

Miten ottaa ympäristö huomioon apteekkityössä?

apteekkari Eeva Teräsalmi, Seitsemän veljeksen apteekki, Nurmijärvi

Apteekkien kannalta tehokkainta ympäristötyötä on lääkkeiden rationaalisen käytön edistäminen. Suomalaiset hävittävät lääkejätettä yli 100 miljoonalla eurolla vuodessa ja turhaan hankittujen lääkkeiden osuutta pitäisi pyrkiä pienentämään.

Miten lääketeollisuus huomioi ympäristön?

Head of Corporate Responsibility, Noora Paronen, Orion Pharma

Pidätämme oikeudet ohjelmamuutoksiin.

HINNAT

Early bird: Proviisorijäsenet 39 € (15 ensimmäistä), opiskelijajäsenet 29 € (5 ensimmäistä)

Muutoin jäsenhinnat: proviisori- ja kannattajajäsenet 89 € (1.-30.9.2019 129 €), opiskelijajäsenet 39 € (1.-30.9.2019 59 €)

Ei-jäsenet: proviisorit 169 € ja opiskelijat 59 €

Tutustu myös yhteistyökumppanimme Scandic Meilahden majoitustarjoukseen! Ajankohtaisseminaariin osallistujana sinulla on mahdollisuus majoittua päivän hintaa edullisemmin 10.-12.10.2019 Scandic Meilahdessa. Näet majoitusvarausta varten tarvittavan koodin ilmoittautumisen yhteydessä.

päivitetty 17.4.2019/MH