Ajankohtaisseminaari

pe 11.10.2019 klo 8.30 – 16.30 Allergiatalo, Helsinki

Ilmoittautumiset:​

Näytteilleasettaja: Ilmoittaudu mukaan täällä>>

Osallistujailmoittautuminen ke 22.5. klo 11.00 alkaen jäsenten huippuedullisin early bird -hinnoin täällä>>

Tapahtumien ja tilausten tietosuojaseloste

8.30 - 9.15    Ilmoittautuminen, aamukahvit, lääkealan näyttely

Apteekkien talous ja tulevaisuus 9.15 - 11.35

Katsaus apteekkitalouteen ja apteekkiverkostoon

kehittämissuunnittelija Leena Reinikainen, Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea

Luennolla käydään läpi apteekkitalouden ja -verkoston nykytilannetta sekä peilataan sitä muihin Pohjoismaihin ja niissä tehtyihin muutoksiin.

STM:n katsaus apteekkialaan kohdistuvista linjauksista

Heidi Tahvanainen, Sosiaali- ja terveysministeriö

Kommenttipuheenvuorot

asiakas Hannu Koivula, Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry

viestintäproviisori Elina Aaltonen, Suomen Apteekkariliitto

liiketoiminnan kehityspäällikkö Riitta Heiskanen, Olo-apteekkiketju

Teva Pharmaceutical Industrial -apurahan saajien julkistaminen

11.35 - 12.45    Lounas ja lääkealan näyttely

Tulevaisuuden johtaminen 12.45 - 14.30

Petri Väyrynen, Luotain Consulting

Alkuiltapäivässä käsitellään “mikrojohtajuudesta valmentavaan esimiestyöhön ja asiantuntijoiden johtamiseen” teeman mukaisesti mm. johtajuuden jakamista, itseohjautuvia asiantuntijatiimejä, nykyajan esimiestyötä sekä myynnin ja motivaation johtamista. Luennon tarkempi sisältö julkaistaan myöhemmin.

14.30-15.15 Iltapäiväkahvit ja lääkealan näyttely

Kohti vihreää lääkealaa 15.15 - 16.30

Lääkkeen kehityksen ja käytön ympäristöhaateet

vastuullinen tutkija Tiina Sikanen, Helsingin yliopisto

Ympäristön lääkeainejäämistä aiheutuvat ekologiset riskit ovat lisääntyneet sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti. Erityisesti yhteiskunnalliset muutokset, kuten kaupungistuminen, väestönkasvu ja ikääntyminen, nopeuttavat lääkeainejäämien kertymistä ympäristöön. Helsingin yliopiston Generation Green -hanke tähtää vihreämmän farmasian huomioimiseen koulutuksen uudistamisessa, tutkimuksessa ja päätöksenteossa ja kestävän lääkekehityksen (SUDDEN)-hanke pyrkii ratkaisemaan lääkkeiden valmistukseen, käyttöön ja hävitykseen liittyviä ympäristöuhkia ja kestävän kehityksen haasteita. Projektin tavoitteena on vähentää lääkekehityksen ympäristöriskejä, kuroa umpeen lääkkeiden maailmanlaajuisten tuotantoketjujen lainsäädännölliset ongelmakohdat, edistää jäteveden puhdistuksen kohdentamista lääkeainejäämien poistamiseen ja puhdistamolietteen hyötykäyttöön sekä kehittää kiertotalousmalleja farmaseuttisiin pakkausmateriaaleihin.

Miten lääketeollisuus huomioi ympäristön?

Head of Corporate Responsibility, Noora Paronen, Orion Pharma

Miten ottaa ympäristö huomioon apteekkityössä?

apteekkari Eeva Teräsalmi, Seitsemän veljeksen apteekki, Nurmijärvi

Apteekkien kannalta tehokkainta ympäristötyötä on lääkkeiden rationaalisen käytön edistäminen. Suomalaiset hävittävät lääkejätettä yli 100 miljoonalla eurolla vuodessa ja turhaan hankittujen lääkkeiden osuutta pitäisi pyrkiä pienentämään.

Pidätämme oikeudet ohjelmamuutoksiin.

HINNAT

Early bird: Proviisorijäsenet 39 € (15 ensimmäistä), opiskelijajäsenet 29 € (5 ensimmäistä)

• HOX! Paikat täyttyneet 28.5. (opiskelijajäsenet 27.5.)

Muutoin jäsenhinnat: proviisori- ja kannattajajäsenet 89 € (1.-30.9.2019 129 €), opiskelijajäsenet 39 € (1.-30.9.2019 59 €)

Ei-jäsenet: proviisorit 169 € ja opiskelijat 59 €

Tutustu myös yhteistyökumppanimme Scandic Meilahden majoitustarjoukseen! Ajankohtaisseminaariin osallistujana sinulla on mahdollisuus majoittua päivän hintaa edullisemmin 10.-12.10.2019 Scandic Meilahdessa. Näet majoitusvarausta varten tarvittavan koodin ilmoittautumisen yhteydessä.

päivitetty 13.5.2019/mh