Blogit edustavat kirjoittajansa näkemyksiä eivätkä näin ollen kuvaa yhdistyksen virallista kantaa.

Proviisoripäivän 2022 järjestelyjen keskeyttämisestä

Hyvä Proviisoriyhdistyksen jäsen, Proviisoripäivän osallistuja, yhteistyökumppani,
 

Proviisoriyhdistyksen hallitus on tilanteen arvioinnin jälkeen päättänyt keskeyttää Proviisoripäivän järjestelyt ja peruuttaa lauantaiksi 9.4.2022 suunnitellun seminaarin oheistapahtumineen. Tällä viestillä haluamme kertoa päätökseen johtaneita syitä.

Proviisoripäivä on verkostoitumisen, kohtaamisen, yhteisöllisyyden ja uuden oppimisen päivä. Haluamme tarjota tapahtuman, josta niin osallistujat, luennoitsijat kuin yhteistyökumppanimme saavat parhaan mahdollisen hyödyn. Tapahtuman osallistujamäärä oli jäämässä odotuksiin nähden alhaiseksi, joten epäilimme, että emme olisi pystyneet lunastamaan tätä lupausta. Myös taloudellisesta näkökulmasta tapahtuman järjestäminen olisi ollut haasteellista vähäisen osallistujamäärän takia. Näytteilleasettajien kiinnostus lääkealan näyttelyä kohtaan oli kiitettävää, mistä kiitämme nöyrästi yhteistyökumppaneitamme.

Proviisoripäivän ja muiden koulutustapahtumien valmistelusta vastaavat yhdistyksemme koulutusvaliokunta, hallitus ja toimiston henkilökunta. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet haastavia ja vapaaehtoiset ovat joutuneet kokemaan pettymyksiä. Proviisoripäivä on jouduttu perumaan koronapandemian aikana jo kolme kertaa. Myös loppuvuodelle 2021 suunniteltu Syysseminaari jouduttiin perumaan pahentuneen pandemiatilanteen ja vähäisen osallistujamäärän vuoksi, mikä vaikutti osaltaan tämän kevään Proviisoripäivän järjestelyihin. Yhdistyksen toimiston henkilöstössä on ollut vajausta viimeisen vuoden ajan, ja olemme joutuneet priorisoimaan muun muassa akuutteja työsuhdeneuvontatapauksia ja edunvalvontaa. Henkilöstötilanteeseen on onneksi tulossa helpotusta lähiaikoina.

Jatkamme muiden koulutustapahtumien edistämistä suunnitellusti. Opiskelijoiden ProMentee-ohjelma on paraikaa käynnissä ja Ura sairaala-apteekissa -webinaari on tulossa loppukeväästä. Syksyksi on luvassa ainakin apteekkitaloutta käsittelevä Talouskiertue sekä Henkilöstöjohtamisen koulutus, unohtamatta erilaisia opiskelijoille suunnattuja tapahtumia. Proviisoripäivän aika on taas ensi keväänä.

Selvitämme nyt taustasyitä sille, miksi Proviisoripäivän osallistujamäärä jäi alhaiseksi. Tiedostamme, että vaikka merkittävät kokoontumisrajoitukset on jo poistettu, on terveydenhuollon ammattilaisten noudatettava erityistä harkintaa tapahtumiin osallistumisessa. Tarkastelemme peruuttamiseen johtaneita syitä kokonaisvaltaisesti, jotta voimme kehittää tulevista tapahtumista entistä kiinnostavampia. Otamme mielellämme palautetta ja kehitysehdotuksia vastaan. Järjestämme myös syksyllä jäsenkyselyn, jossa selvitämme muun muassa minkälaisista tapahtumista ja aiheista jäsenemme ovat eniten kiinnostuneita.

 

Antti Raimas
hallituksen puheenjohtaja

Teemu Ali-Kovero
toiminnanjohtaja

 

 

Käyttäjän Ylläpito kuva
-
Ylläpito