Mentorit 2017

ProMentor 2017-ohjelman mentorit

Meillä on ilo esitellä ProMentor 2017 -ohjelman upeat mentorit! He ovat kokeneita farmasian alan ammattilaisia monelta eri lääkealan sektorilta. ProMentor 2017 -ohjelmaan mentoroitavaksi hakeva proviisori, tutustu mentoriehdokkaisiin! Hakulomakkeella sinun on mahdollista ehdottaa itsellesi sopivia mentoreita. Takaisin ohjelman pääsivulle.

 

Pekka Saukkonen, Laadunvarmistusjohtaja, QP, VAJ Novartis Finland Oy (eläkkeelle 1.1.2017)

Kokemus: Lääketeollisuus, QP, markkinointi, myynti, johtoryhmätyöskentely, yli 30 vuotta Novartiksella

Koulutus: Proviisori, markkinointimerkonomi ja markkinoinnin johdon diplomi (MJD).

Erityisosaamiseni: Pitkä ura (31 vuotta) aikana nähnyt lääkealaa ja sen muutosta monelta kantilta toimiessaan suuressa kansainvälisessä Novartis yhtiössä hyvin monissa eri tehtävissä mm. markkinoinnissa, myynnissä, sairaalakaupassa, hinnoittelussa/ korvattavuudessa, lääkepolitiikassa, laadunvarmistuksessa, yli 20 vuoden esimies- ja johtoryhmätehtävät.

Muuta itsestäni: Toiminut Lääketeollisuus ry:n toimikunnissa mm. Lääkepolitiikkaa ja korvaustoiminta, sairaalakauppa ja vastuunalaisten johtajien verkosto.

Pääharrastukset ovat hiihto, laskettelu ja maantiepyöräily. Laskettelussa toiminut hiihtävänä oppaana matkatoimistoille Sveitsissä ja Itävallassa sekä ollut hiihdon opettajana Suomessa hiihtokouluissa.

Odotukseni ja tavoitteeni mentorointiohjelmalle:  Odotan mielenkiintoisia keskusteluja sekä toivon voivani edesauttaa mentoroitavan omaa kehittymistä ja mahdollista uralla etenemistä.

 

Sirpa Rinta, Lääkepoliittinen johtaja Lääketeollisuus ry

Kokemus: Erityisasiantuntija, Lääketeollisuus ry;  Myyntilupa-asiantuntija ja vastuunalainen johtaja, Oy Suomen Bayer Ab; Tuotekehitysproviisori, Farmos-yhtymä

Koulutus: proviisori, eMBA

Erityisosaamiseni: Lääkehuollon järjestelmät, hallinto, lääkehoidon kehitys, lääkekorvausjärjestelmä, vaikuttaminen

Odotukseni ja tavoitteeni mentorointiohjelmalle: Toivon voivani antaa jotain omasta kokemuksestani lääkealalla, josta olisi hyötyä nuoremmalle kollegalle.

 

Eija Kinos, Country Compliance Lead, Pfizer Oy

Kokemus: Lääketeollisuus, Oriola Oy, Sanofi Pasteur MSD, DRA Consulting Oy

Koulutus: Proviisori

Erityisosaamiseni: Lääketukkukauppatoiminnot ja vastuunalaisen johtajan tehtävät, lääkemarkkinoinnin valvonta, compliance-toiminnot yrityksissä, toiminnan eettisyys. Paljon kokemusta kouluttamisesta työsuhteiden aikana sekä mm. Farmasian Oppimiskeskuksen kursseilla. Kehitysprojektien läpivienti.

Muuta itsestäni: Harrastan retkiluistelua, patikointia, joogaa, ylipäätään liikuntaa sekä puutarhajuttuja ja lukemista.

Odotukseni ja tavoitteeni mentorointiohjelmalle:  Toivon, että pystyn tarjoamaan mentoroitavalle kannustusta ja rohkeutta uraa koskeviin päätöksiin sekä uusia näkökulmia. Uskon, että oma kokemukseni antaa hyvin valmiuksia sparraamiseen. Itse olen ollut kiinnostunut mentoroinnista prosessina jo pidempään, mutta tämä on ensimmäinen kerta minullekin.

 

Leena Christiansen, Head of Regulatory Affairs Finland/Baltics, Bayer

Kokemus: Lääketeollisuus, yli 10 vuotta Bayerilla, vastuunalaisen johtajan tehtävät, yliopistonlehtori

Koulutus: Farmasian tohtori

Erityisosaamiseni: Myyntiluvat, viranomaisasiat sekä fysikaalinen farmasia

Odotukseni ja tavoitteeni mentorointiohjelmalle:  Yhdessä oppiminen, mikä ihmistä motivoi ja kuinka kaikista voi oppia jotain uutta.

 

 

Sami Hyvönen, projektijohtajana Oy Bristol-Myers Squibbin muuttaessa liiketoimintamalliaan Suomessa

Kokemus: Yli kahdeksan vuotta ulkomaisten lääkeyritysten ylimmässä johdossa Suomen organisaatioissa (LEO Pharma ja Bristol-Myers Squibb).

Koulutus: Proviisori, MJD (Markkinoinnin Johdon Diplomi)

Erityisosaamiseni: Organisaatioiden johtaminen, liiketoiminnan johtaminen, strateginen ja taktinen osaaminen myynnistä ja markkinoinnista

Muuta itsestäni: Proviisoriyhdistys-toimintaa, kirjallista toimintaa, sivutoimiyrittäjä

Odotukseni ja tavoitteeni mentorointiohjelmalle: Tavoitteeni on tukea mentoroitavan omia uravalintoja ja kehittymistä, auttaa avartamaan ajattelua omien mahdollisuuksien ja kehittämisalueiden suhteen.

 

Mikko Airavaara, vanhempi tutkija Biotekniikan Instituutissa (HY)

Kokemus: Yli 5 vuoden kokemus vanhempana tutkijana Biotekniikan Instituutissa, Post doc -tutkija National Institute on Drug Abuse (NIH, Baltimore, Yhdysvallat), väitöskirjatyöntekijä Farmasian tiedekunnassa, farmakologian ja toksikologian osasto, Helsingin Yliopisto

Koulutus: Farmasian tohtori, dosentti HY

Erityisosaamiseni: Projektien johtaminen, tieteellisen tutkimuksen suunnittelu, tutkimusrahoitus ja tutkimuksesta raportointi, tutkimustulosten tekijänoikeudet, tutkijakoulutus, farmakologinen opetus. Tutkimusalueet: pienmolekyylisten yhdisteiden seulonta reportterisolulinjoilla, Parkinsonin taudin, addiktion ja aivoinfarktin eläinmallit, biologiset terapeuttiset molekyylit, primäärisoluviljelmät, CRISPR/Cas9 genomin editointi, virusvektorit.

Muuta itsestäni:  

Odotukseni ja tavoitteeni mentorointiohjelmalle: Odotan mentorointia innolla, ja uskon että pystyn antamaan itselleni kertynyttä kokemusta.

 

Minna Sibelius, Myyntijohtaja, Farenta

Kokemus: Yli 10 vuoden kokemus Farentalla erilaisissa tehtävissä, muun muassa apteekkipuolella, koulutuspäällikkönä ja lääketeollisuuden liiketoimintayksikön myynti- ja markkinointiosaston johtajana

Koulutus: Proviisori, Johtamisen erikoisammattitutkinto, myyntiin liittyviä kursseja (mm. Trainers House)

Erityisosaamiseni: Myynti, Johtaminen, Myynninjohtaminen

Muuta itsestäni: Olen aiemmin toiminut aktiivisesti Proviisoriyhdistyksen hallituksessa,  Proviisorikerhossa sekä opiskeluaikoina myös YFK:n hallituksessa. Tällä hetkellä olen Gaia Networkin naisjohtajuusyhdistyksen jäsenenä sekä vuoden 2015-2016 olin mukana Kauppakamarin myyntijohtajat ohjelmassa.

Odotukseni ja tavoitteeni mentorointiohjelmalle:  Ensimmäinen tavoitteeni on kehittyä kuuntelijana. Toinen tavoitteeni on paneutua mentoroijan rooliin ja ottaa kaikki oppi ja ilo irti. Odotan innolla mentoroitaviin sekä muihin mentoreihin tutustumista ja verkostoitumista.

 

Risto Holma, Apteekkari, Lauttiksen Apteekki

Kokemus: Apteekkari, usean vuoden kokemus lääketeollisuudessa liikkeenjohdollisissa tehtävissä Suomessa ja ulkomailla

Koulutus: Proviisori, MBA

Erityisosaamiseni: Yrityskaupat, strateginen johtaminen, yrityksen talous

Muuta itsestäni: Hallitustyöskentely, apteekkikauppojen arviointimies, LinkedIn

Odotukseni ja tavoitteeni mentorointiohjelmalle:  Ohjelmalta odotan toimivaa prosessia ja itse käytännön mentorointia

 

 

Riitta Valjakka-Koskela, proviisori, Varkauden Vanha apteekki

Kokemus: Proviisori avoapteekissa, lääkkeenvalmistusproviisori sairaala-apteekissa, lääkealan tuntiopettaja, tutkija lääketeollisuudessa

Koulutus: Proviisori, farmasian lisensiaatti, yrittäjän ammattitutkinto, moniammatillinen johtamiskoulutus terveydenhuollossa, puhdastilakouluttajakoulutus, johtamisen erikoisammattitutkinto, teollisuusfarmasian perusopinnot

Erityisosaamiseni: Lääkkeenvalmistus ja puhdastilaosaaminen, laatuasiat (kehitys - ja laatupäällikön tehtävät), johtaminen ja henkilöstöhallinto

Muuta itsestäni: Tällä hetkellä opiskelen Lääkehoidon arvioinnin asiantuntijaksi ja valmistaudun tekemään lääkehoidon arviointeja. Olen opiskellut myös geriatriaa avoimessa yliopistossa. Opiskelu on siis yksi harrastuksistani. Farmasian vastapainona minulle toimii luonto, puutarhanhoito, käsityöt ja hyvät kirjat sekä tavallinen perhe-elämä.

Odotukseni ja tavoitteeni mentorointiohjelmalle: Haluan jakaa näkemääni ja kokemaani. Pidän itseäni onnekkaana, että olen saanut työskennellä niin monissa työyhteisöissä ja eri tehtävissä. Haluan pysyä myös alan koko ajan muuttuvassa maailmassa mukana, elää siis tätä päivää ja verkostoitua.

 

Christel Monni, apteekkari, Tikkurilan Ykkösapteekki ja Laatuapteekit-ketjun johtaja

Kokemus: Apteekkarina yli 10 vuotta, proviisorina avoapteekissa, markkinoinnin ja tuotannon johtotehtävissä lääketeollisuudessa

Koulutus: Proviisori, JET, YJEAT, RLE, Lead Auditor

Erityisosaamiseni: Olen toiminut Jet-mentorina vuodesta 2005 Markkinointi-instituutissa Oulussa, sekä Proviisoriyhdistyksen Apteekkariksi ProMentor -ohjelman mentorina 2016-2017. Henkilöstöasiat, työyhteisöjen kehittäminen ja kouluttaminen omaa mukavuusaluetta jo lääketehtaassa (1981-2000). Leadership on parempi vaihtoehto kuin management, vaikka olenkin jämäkkä ja johdonmukainen. Ilkeä ei saa olla, mutta kyllä rakentava ja rehellinen. Olen asiakaslähtöinen ja pidän ihmisistä. Kaikki ovat lähtökohtaisesti mukavia kunnes muuta todistetaan ja käsitykset pitää muodostaa itse, ei muiden mielipiteiden perusteella. Lisäksi kirjallinen toiminta, luennointi ja opettaminen.

Muuta itsestäni: Endorfiinit piristävät, siis juoksen ja pyöräilen, molemmat sisällä ja ulkona. Minussa on puhtia, voin laiskotella kotona, mutta töissä pitää olla jatkuvaa kehittämistä kuluttamatta kuitenkaan työkavereita loppuun. Musiikki on elinehto, kuuntelen mitä vain, mutta tarvitsen sitä. Koirat kuuluvat elämään ja ratsastus/hevoset opettavat kurinalaisuutta ja oikeanlaista yhteistyötä ja johtajuutta. Impressionistit edustavat parasta taidetta ja ensi vuodelle joudun ostamaan kausikortin oopperaan, kun ainakin baletit on pakko nähdä. Kirjoittaminen ja luennointi tuovat kivoja mausteita apteekkarin elämään. Jo aikuiset poika ja tytär tuottavat iloa, kun näen miten he tekevät työtä menestyksen eteen. Lapissa oleva maatila ja metsät rauhoittavat ja antavat luvan olla ajattelematta mitään muuta kuin kauniita maisemia.

Odotukseni ja tavoitteeni mentorointiohjelmalle:  Antaa itsestäni ja nähdä kun ihminen puhkeaa kukkaan. Mentoroinnista tulee olemaan minulle itselle iloa siksi, että tiedän, että minulla on resursseja seistä sinun rinnallasi tämän prosessin ajan. Toivon, että sinä itse löydät vastaukset kysymyksiin, joiden avulla pääset ennemmin tai myöhemmin parhaaseen ammattiin, mikä ihmisellä voi olla.