Vuoden 2023 Proviisorikollega on Mika Wallin

Proviisorikollega-tunnustuksen sai tänä vuonna apteekkari ja kouluttaja Mika Wallin. Mika tuo esille tärkeitä teemoja ja pitää yllä julkista keskustelua apteekkialasta ja apteekkityön merkityksestä. Hänen työnsä apteekkiosaamisen arvostuksen hyväksi on ollut pitkäjänteistä ja myös työyhteisönsä tasolla hän on innostava kollega. Mikaa ehdottettiin vuoden proviisorikollegaksi useammassa ehdotuksessa ja hänen saamansa perustelut olivat hyvin kattavat.

Mika on tehnyt pitkäjänteistä työtä apteekkialan ja sen ammattilaisten profiilin nostamiseksi sosiaalisessa mediassa sekä kouluttajana. Hän on kuitenkin noussut laajemmin näkyväksi juuri viimeisen vuoden aikana myös valtakunnan medioissa. Hänen oman työnsä tosielämän tapauskertomukset kohtaamisista apteekissa ovat tärkeitä kuvaamaan sitä työtä, mitä apteekeissa parhaimmillaan tehdään. Se, mikä Mikan haastatteluista ja keskusteluista hänen kanssaan jää mieleen on positiivisuus ja ilo. Ilo siitä, millaista ja kuinka merkityksellistä työtä jokainen apteekkilainen pääsee tekemään. Mika myös jaksaa pitää yllä keskustelua vakavista ja tärkeistä, esimerkiksi jaksamiseen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista tavalla, mitä tällaisena raskaana vuosikymmenenä ja kriisistä toiseen siirtyen jokaisen tulee muistaa ajatella. Mika on esimerkillinen proviisorikollega juuri tässä ajassa ja sen vuoksi tahtoisin, että voisimme sen hänelle tällä palkinnolla osoittaa ja kiittää häntä siitä, mitä hän on ja millaista tärkeää kuvaa hän alastamme tuo esiin juuri nyt.

Mika täyttää kaikki kriteerit, mitä vuoden proviisorikollegalta edellytetään ja enemmänkin! Mika tuo alaamme ja ammattitaitoamme esiin somessa ja muissa medioissa esimerkillisellä ja väsymättömällä tavalla. Mika on positiivinen ja innostava proviisori ja nuori apteekkari! Mikan kohdatessa tulee aina hyvä mieli ja Mikan vilpittömyys ja aito kiinnostus farmasiaa, apteekkityötä ja asiakkaiden parasta kohtaan on ihailtavaa.

Proviisorikollega-tunnustus annetaan kollegiaaliselle, koko työyhteisön huomioon ottavalle proviisorille, joka positiivisella tavalla edustaa ammattikuntaamme. Ehdotuksia palkinnon saajaksi kerättiin alkuvuodesta, ja valinnan tunnustuksen saajasta teki Proviisoriyhdistyksen hallitus ProMentee-työryhmän esityksen perusteella.