Apteekkariksi ProMentor -ohjelman mentorit

Meillä on ilo esitellä Apteekkariksi ProMentor -ohjelman upeat mentorit. He ovat kokeneita farmasian alan ammattilaisia, apteekkareita ja yrittäjiä. Apteekkariksi ProMentor -ohjelmaan mentoroitavaksi hakeva proviisori, tutustu mentoriehdokkaisiin! Hakulomakkeella sinun on mahdollista ehdottaa itsellesi sopivia mentoreita. Takaisin ohjelman pääsivulle. 

 

Lippe Keskinen, apteekkari, Oulaisten apteekki 

Kokemus apteekkarina: 5-10 vuotta 

Koulutus: proviisori, MBA, apteekki PD, liiketoimintaosaamisen PD, JET, Työhyvinvointivalmentaja, Vastuullisen johtamisen koulutusohjelma 

Erityisosaamiseni: työhyvinvointi, suhdetoiminta ja verkostoituminen, uuden visiointi, näyttötutkintojen arvioinnit

Muuta itsestäni: matkailu, kuntourheilu, lukeminen, mökkeily, opiskelu

Tulevaisuuden suunnitelmat ja odotukset mentorointiohjelmalle: Oulaisten Apteekin jatkuva kehittäminen. ProMentor-ohjelmalta odotan mielenkiintoisia keskusteluja, uusia ideoita ja toivon voivani olla hyödyksi mentoroitavalleni.

"Olennaista on näkeekö lasin puoliksi tyhjänä vai puoliksi täytenä." 

 

Eeva Teräsalmi, apteekkari, Nurmijärvi I Seitsemän veljestä

Kokemus apteekkarina: yli 10 vuotta 

Koulutus: proviisori, EMBA

Erityisosaamiseni: Olin mentorina edellisessä proviisoriyhdistyksen ohjelmassa ja minulla on ollut mentori itselläni.

Muuta itsestäni: Olen aktiivisesti mukana FIPn toiminnassa. Koulutus ja GPP ovat erityisen lähellä sydäntäni. Harrastan puutarhanhoitoa ja pyhiinvaellusta.

Tulevaisuuden suunnitelmat ja odotukset mentorointiohjelmalle: Vaihtaa ajatuksia mentoroitavan kanssa, lähteä yhteiselle taipaleelle farmasian maailmaan.

"Think globally, act locally"

 

Christel Monni, apteekkari, Tikkurilan Ykkösapteekki 

Kokemus apteekkarina: yli 10 vuotta 

Koulutus: proviisori, JET, YJEAT, RLE, Lead Auditor

Erityisosaamiseni: Jet-mentori vuodesta 2005 Markkinointi-instituutissa Oulussa, nytkin ad 2017. Henkilöstöasiat, työyhteisöjen kehittäminen ja kouluttaminen omaa mukavuusaluetta jo lääketehtaassa (1981-2000). Leadership on parempi vaihtoehto kuin management, vaikka olenkin jämäkkä ja johdonmukainen. Ilkeä ei saa olla, mutta kyllä rakentava ja rehellinen. Olen asiakaslähtöinen ja pidän ihmisistä. Kaikki ovat lähtökohtaisesti mukavia kunnes muuta todistetaan ja käsitykset pitää muodostaa itse, ei muiden mielipiteiden perusteella.

Muuta itsestäni: Endorfiinit piristävät, siis juoksen ja pyöräilen, molemmat sisällä ja ulkona. Minussa on puhtia, voin laiskotella kotona, mutta töissä pitää olla jatkuvaa kehittämistä kuluttamatta kuitenkaan työkavereita loppuun. Musiikki on elinehto, kuuntelen mitä vain, mutta tarvitsen sitä. Koirat kuuluvat elämään ja ratsastus/hevoset opettavat kurinalaisuutta ja oikeanlaista yhteistyötä ja johtajuutta. Impressionistit edustavat parasta taidetta ja ensi vuodelle joudun ostamaan kausikortin oopperaan, kun ainakin baletit on pakko nähdä. Kirjoittaminen ja luennointi tuovat kivoja mausteita apteekkarin elämään. Jo aikuiset poika ja tytär tuottavat iloa, kun näen miten he tekevät työtä menestyksen eteen. Lapissa oleva maatila ja metsät rauhoittavat ja antavat luvan olla ajattelematta mitään muuta kuin kauniita maisemia.

Tulevaisuuden suunnitelmat ja odotukset mentorointiohjelmalle: Olen juuri aloittanut kolmannessa apteekissani, joten projektia on tulossa ja sitä kautta toivottavasti iloa asiakkaille ja turvallisuudentunnetta työkavereille. Se ei estä minua tekemästä muutakin. Mentoroinnista tulee olemaan minulle itselle iloa siksi, että tiedän, että minulla on resursseja seistä sinun rinnallasi tämän prosessin ajan. Toivon, että sinä itse löydät vastaukset kysymyksiin, joiden avulla pääset ennemmin tai myöhemmin parhaaseen ammattiin, mikä ihmisellä voi olla. Teemme sinun kanssasi tästä prosessista helpon. Kun vastaukset ovat hakusessa, minä autan sinua oivaltamaan ja saamaan niitä erinomaisia kokemuksia, jotka minä pitkän urani perusteella olen jo saanut kokea moneen kertaan. Tulevan prosessin aikana kasvat ihmisenä ja apteekkialan ammattilaisena. Minä toivon, että saan olla siinä kasvussa mukana.

"Ihminen pääsee mihin tavoitteeseen tahansa, kun on valmis tekemään työtä sen eteen."

 

Kati Rantoja, apteekkari, Lavian apteekki

Kokemus apteekkarina:  alle 3 vuotta 

Koulutus: proviisori, kauppatieteiden maisteri

Erityisosaamiseni: Suoritan nyt yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa ja olen mentoroitavana

Muuta itsestäni: Liikunta, erityisesti suunnistus, käsityöt

Tulevaisuuden suunnitelmat ja odotukset mentorointiohjelmalle: Halu auttaa, tiedon jakaminen ja verkostojen luominen

 

Taije Juntunen, apteekkari, Muhoksen apteekki 

Kokemus apteekkarina:  yli 10 vuotta 

Koulutus: proviisori, MBA

Erityisosaamiseni: Olen kiinnostunut muutosjohtamisesta, itsensä johtamisesta ja apteekin toiminnan kehittämisestä. Olen vuosien varrella ohjannut muutamia pd-töitä, proviisoreiden ja apteekkareiden johtamisen erikoisammattitutkinnon ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon opiskeluja. Olen toiminut mentorina naisyrittäjyysopinnoissa muiden alojen naisyrittäjille.

Muuta itsestäni: Työurani aikana olen harrastanut perhe-elämän ohella johtamis- ja yrittäjyysopintoja. Viime vuosina uusia kiinnostuksen kohteita ovat myös sulan maan aikana maantiepyöräily ja talvella perinteinen hiihto ja säästä riippumaton kuntosalin ryhmäliikunta lisänä dekkareiden lukeminen.  

Tulevaisuuden suunnitelmat ja odotukset mentorointiohjelmalle: Vaikka olenkin ollut apteekkarina kohta 20 vuotta, en tunne enkä halua jämähtää paikoilleni. Pitkästyn, jos mitään ei tapahdu. Näin ollen apteekissani on jatkuvasti menossa jonkinlaisia projekteja. Apteekkariksi ProMentor -ohjelmassa haluan olla jakamassa osaamistani tuleville apteekkareille. 

"Ei kannata hermostua!"

 

Nina Ronimus, apteekkari, Hämeenlinnan 4. Kaurialan apteekki

Kokemus apteekkarina:  3-5 vuotta 

Koulutus: proviisori, LHKA, JET

Erityisosaamiseni: Oppisopimusten ohjauksia, mukana Avainapteekkien ohjausryhmässä

Muuta itsestäni: Harrastan liikuntaa monessa muodossa. Itämaista tanssia olen tanssinut yli 10 vuotta. 

Tulevaisuuden suunnitelmat ja odotukset mentorointiohjelmalle: Aion kehittää oman apteekkini toimintaa edelleen. Toivon ProMentor-ohjelmalta hyviä keskusteluja, virtaa omaan työhön ja että voin omia kokemuksiani jakamalla antaa ajateltavaa ja ideoita mentoroitavalle. 

"Innostu ja innosta."

 

Päivi Pelkonen, apteekkari, Savonlinnan Uusi apteekki

Kokemus apteekkarina:  yli 10 vuotta 

Koulutus: Farmasian tohtori

Erityisosaamiseni: Tutkijataustastani huolimatta käytännön apteekkityö, yrittäjyys ja johtaminen mielenkiintoni kohteita. Ei aiempaa kokemusta mentoroinnista; paitsi ehkä PD-kurssin kurssinjohtajana toimiminen oli osittain myös mentorointia joidenkin kanssa.

Muuta itsestäni: Tykkään työskennellä maaseutu/pikkukaupunkiapteekissa; asiakkaat ovat lupsakoita ja tuttavallisia. Kellään ei yleensä ole kiire ja kaikkia voi sinutella. Asun maalla ja nautin ulkoilmaelämästä ja monenlaisesta urheilusta. Olen myös mukana monissa erilaisissa luottamus- ja yhdistystoiminnoissa. Tartun kaikenlaisiin töihin rivakasti, olipa se sitten maatalon töitä, apteekin remonttia tai asiakaspalvelua.

Tulevaisuuden suunnitelmat ja odotukset mentorointiohjelmalle: Monista vaikeuksista selvinneenä ja virheistä oppineena haluaisin jakaa nuoremmille kollegoille vinkkejä. Odotan myös itse saavani tuoreita ideoita. 

 

Ulla-Maija Kimmel, apteekkari, Akaan apteekki 

Kokemus apteekkarina: yli 10 vuotta

Koulutus: proviisori, FaL, JET, Yjeat

Erityisosaamiseni: Muutokset toimintaympäristössä, laatutyö apteekissa, toiminut mentorina Promentor-ohjelmassa 2015

Muuta itsestäni: Yritän etsiä aikaa omille harrastuksilleni. Kaikenlaista liikuntaa hölkkään ja hiihdän, marjastan ja sienestän. Tässä iässä aikaa menee sekä omien vanhempien apuna että lapsenlapsien seurassa.

Tulevaisuuden suunnitelmat ja odotukset mentorointiohjelmalle: Vielä pitää seurata tarkasti mitä apteekkimaailmassa tapahtuu ja osata reagoida muuttuviin tilanteisiin. Edelleen seurailen vieläkö lähtisin uuteen toimipaikkaan. Toisaalta nykyisessäkin paikassa on paljon tehtävää ja on hienoa nähdä myös oman henkilökunnan pätevöitymistä omissa tehtävissään.

"Apteekkityössä pitää oivaltaa, että olemme asiakasta varten "

 

 

Kirsi Paulamäki, apteekkari, Tikkurilan Asema apteekki 

Kokemus apteekkarina: 5-10 vuotta

Koulutus: proviisori, yrittäjän ammattitukinto, PD

Erityisosaamiseni: Pitkään isossa apteekissa proviisorina toimineena hyvä näkemys, proviisorin ajatusmaailmasta apteekissa työnkentelemisestä. Sekä siitä, mitä pitää huomioida, kun siirtyy itse laskujen maksajaksi apteekkariroolissa. Pienemmän apteekin apteekkarina oli helpompaa siirtyä astetta isomman vetäjäksi. Markkinointi on aina ollut sydäntä lähellä. Kouluttaja tai opettaja en ole. Katselen apteekkimaailmaa sellaisten silmälasien lävitse, joissa ei ole vain valkoista vihreää. Siitä voi jotain tarpeellista oppiakin. Olen kriittinen, kyseenalaistan enkä ole virkamiesmäinen lainkaan. 

Muuta itsestäni: Työ on aina ollut rakkain harrastukseni. Kun tekee työtä, joka tuntuu omalta, se ei ole enää työtä vaan se on sun elämääsi. Ja sen vastapainoksi maalla kaikkea mahdollista linnunpöntöistä puun kaatoon. Maalaisjärki - sitä perään kuulutan joka päivä.

Tulevaisuuden suunnitelmat ja odotukset mentorointiohjelmalle: Mielenkiintoista päästä näkemään, mitä ammattiin hakeutuvat tänä päivän ajattelevat tulevasta. Toivon näkeväni yrittäjähenkisyyttä jo tässä vaiheessa. Muuten opastan harkitsemaan alaa vielä kerran :)

" Kenelläkään ei ole sen hauskempaa, kuin mitä hän itse itselleen järjestää" (Tove Jansson) tai toisin sanoen, "Sitä saa, mitä tilaa"

 

Takaisin ohjelman pääsivulle